Blog week werkstress

Werkstress en mantelzorg

Het is de week van de werkstress. Werkstress hoef je niet alleen DOOR je werk te krijgen, maar kan ook samenhangen met stress BUITEN je werk. Dit zie je ook veel bij werkende mantelzorgers. Voor mantelzorgers is het lastig om hun draaglast en draagkracht in balans te houden. Hun draagkracht komt steeds meer onder druk te staan, waardoor steeds meer overbelasting ontstaat. Deze overbelasting (buiten het werk) door het mantelzorgen kan stress veroorzaken waardoor je op je werk niet meer goed kunt functioneren.

Wat kun je als werkgever of leidinggevende doen?

Uit onderzoek blijkt dat veel mantelzorgers moeite hebben om werk en mantelzorg te combineren. 63% van de werkende mantelzorgers geeft aan zich niet gesteund te voelen door de werkgever. Dit is al gelijk een mooie inkopper om mee aan de slag te gaan voor werkgevers, leidinggevenden en HR-professionals:
👉 Wees je bewust van de impact van mantelzorg op je werkende mantelzorgers.
👉 Ga met hen in gesprek: biedt een luisterend oor en geef aandacht.
👉 Maak mantelzorg bespreekbaar op de werkvloer, niet alleen tussen medewerker en leidinggevende, maar ook tussen medewerkers onderling. Begrip en steun van leidinggevende én van collega’s zijn belangrijke aspecten voor de mantelzorger als het gaat om de ervaren balans in werk-mantelzorg. Wees hierin oprecht en faciliteer het gesprek.
👉 Zorg voor een veilig werkklimaat, waar mantelzorgers open kunnen zijn over hun mantelzorgproblematiek.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om goed te communiceren over mogelijkheden van verlof en maatwerkoplossingen die je als werkgever ook kunt aanbieden. En er is nog meer mogelijk als het gaat om mantelzorgvriendelijke oplossingen. Maar alles begint bij de manier waarop de werkgever hiermee omgaat en zijn verantwoordelijkheid pakt als het gaat om bijdragen aan minder stress op de werkvloer.

Meer weten of een keer over doorpraten? Stuur me een appje via 06-24232936 of maak een vrijblijvende afspraak in mijn agenda.

Gepubliceerd in ,