Ben jij (werkende) mantelzorger en raak je gaandeweg steeds meer overbelast?

Je bent (werkende) mantelzorger en loopt tegen je grenzen aan. Je bent overbelast; de balans in je leven is ver te zoeken.

Je zorgt met liefde voor je naaste - maar wie zorgt er voor jou?

Herken je dit bij jezelf?

  • In je leven kan het zomaar gebeuren: je bent aan het zorgen voor een naaste. Het begint bijvoorbeeld met boodschappen doen of een keertje rijden naar het ziekenhuis. Maar gaandeweg komen er steeds meer zorgtaken bij. Je bent mantelzorger geworden.
  • Voor jou is het heel vanzelfsprekend om bijvoorbeeld voor je ouders te zorgen. Zij zorgden immers ook altijd voor jou? Maar ben je daardoor een mantelzorger? Zelf vind je van niet.
  • Het zorgen voor een naaste wordt van lieverlee steeds zwaarder. Een belasting. Eerst heb je het nog niet in de gaten maar naarmate de tijd verstrijkt, voel je het steeds meer. Zeker als je ook nog aan het werk bent en de zorgtaken moet combineren met je baan. En wie zorgt er dan voor jou?
  • Het combineren van zorgtaken met je werk is intensief. Af en toe neem je een dag vrij of meld je je ziek. Je overweegt zelfs om minder te gaan werken of helemaal met je werk te stoppen.
  • Je vindt het lastig om op je werk over je zorgtaken te praten. Er heerst een beetje een sfeer dat mantelzorgen oké is, maar dat het niet ten koste mag gaan van je werk. Dus werk je nog eens extra hard.

Hoe zou het voor je zijn als:

  • Je niet meer geleefd wordt door het zorgen, maar de regie over je eigen leven weer terug hebt?
  • Je iemand naast je hebt die écht naar je luistert en je de ruimte geeft om je verhaal te vertellen zonder te oordelen?
  • Die met jou kijkt naar je energiegevers en energievreters en een plan met je maakt voor meer balans?
  • Die je praktische tips geeft om je stress te verminderen en je veerkracht te versterken?
Annemiek-Bol-online-programma-jouw-persoonlijk-actieplan

Samen aan de slag

In één of meer gesprekken help ik jou inzicht te krijgen in je energiegevers en energievreters. We maken samen een plan van aanpak om aan je balans te werken en je veerkracht te vergroten. Je krijgt weer overzicht en pakt de regie terug over je leven. Zonder dat ik tegen je zeg wat je moet doen. Combineer je zorgtaken met werk? Dan kan ik je helpen het gesprek met je werkgever aan te gaan. Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op of app me op 06-242 32 936.

Annemiek-Bol-samen-naar-betere-zorg

Wie ben ik en waarom kan ik jou helpen?

De afgelopen 25 jaar ben ik in meerdere rollen mantelzorger geweest, dus ik ben zeker ervaringsdeskundige. Het begon toen mijn kinderen klein waren, en mijn ouders zorg nodig hadden. Ik was van de 'sandwichgeneratie'.

In de loop der jaren heb ik door mijn leven, mijn werk en door het mantelzorgen enorm veel wijsheid, kennis en levenservaring opgebouwd. Zowel vanuit de dagelijkse praktijk, maar ook omdat ik me altijd blijf ontwikkelen, vakinhoudelijk en door middel van trainingen en coaching.

Hart voor mantelzorg

Ik heb een hart voor mantelzorg, daarom wil ik me graag voor mantelzorgers inzetten. Niet voor niets is één van mijn kernwaarden van betekenis zijn. Ik kan heel goed luisteren en ben zeer betrokken. Daarnaast is het voor mij belangrijk om altijd de interactie aan te gaan, te verbinden en de persoonlijke aanpak te kiezen.

Wil je samen aan de slag voor meer balans en veerkracht?

Ben jij klaar voor meer balans in je leven?

In één of meer gesprekken help ik jou inzicht te krijgen in je energiegevers en energievreters. We maken samen een plan van aanpak om aan je balans te werken en je veerkracht te vergroten. Zonder dat ik tegen je zeg wat je moet doen. Wil je meer weten en met me kennismaken?

 

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Kies een moment in mijn agenda dat jou past en vul je gegevens in. Het kennismakingsgesprek is online via Zoom en duurt maximaal 30 minuten.