blog dvdm

Van betekenis zijn

Vandaag is het de Dag van de Mantelzorg. Voor mij ligt de tijd van mantelzorg voor mijn ouders al lang achter me, ze zijn al zo’n 20 jaar geleden allebei vlak achter elkaar overleden. In die tijd leerde ik de wereld van de zorg goed kennen en kreeg ik veel waardering voor het werk van zorgmedewerkers. Hun mooie werk inspireerde mij tot één van mijn kernwaarden: van betekenis zijn. Maar dan vanuit mijn expertise als communicatieadviseur. Zo maakte ik de overstap van mijn baan communicatieadviseur bij een bank naar ZZP’er en communicatieadviseur voor zorg en welzijn.

Daarnaast ben ik businesscoach voor ondernemers, en ik merk dat juist ondernemers die in het veld van zorg en welzijn werken, zich bij mij op hun plek voelen. Ik ken niet alleen hun struggle als ondernemer, maar ook het werkterrein waar zij zich op bewegen en dat geeft mij net wat extra (wat hen betreft he! Dat krijg ik van hen terug). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Mantelzorgers in het zonnetje

Maar nu even terug naar de mantelzorgers. De dag van de mantelzorg is in het leven geroepen om mantelzorgers in het zonnetje te zetten voor al het werk dat zij doen voor hun zieke naaste. Er zijn zoveel mantelzorgers in ons land, dat iedereen wel iemand kent die mantelzorger is. Of misschien ben jij zelf wel mantelzorger. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ken je iemand die mantelzorger is? Sta dan vandaag eens stil bij wat diegene betekent voor een ander en geef een (extra) blijk van waardering ♥️. Geef iemand oprechte aandacht ♥️, een arm om zijn of haar schouder ♥️ of een extra knuffel ♥️. En zeg: ‘dank je wel! ♥️’ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aan wie denk jij nu?

Gepubliceerd in ,