Blog website 600 x 400

‘Meer druk op mantelzorg ook een zorg voor werkgever’

Dit is de kop van een analyse van ABN Amro over mantelzorg. Het thema ‘mantelzorg’ komt steeds hoger op de maatschappelijke agenda te staan. En dat is maar goed ook. Ons land kent zo’n 5 miljoen mantelzorgers en de verwachting is dat de vraag naar mantelzorg alleen maar toeneemt.

Want:
➡️ Nederland vergrijst;
➡️ Ouderen blijven langer thuis wonen;
➡️ Het zorgpersoneel wordt alleen maar schaarser.

Probleem is dat er in 2040 minder mantelzorgers beschikbaar zijn. De druk op de mantelzorger zal dus alleen maar toenemen. Naar verwachting van het RIVM zal de extra mantelzorg tegen die tijd voor een groot deel bij werkende mantelzorgers terecht komen. Nu al combineert 1 op de 4 werknemers het mantelzorgen met een betaalde baan. En dan te bedenken dat het verzuim vanwege mantelzorg nu al 18% is! Wat betekent dit voor de rol van werkgevers?

Daarom is het belangrijk om werk en mantelzorg structureel op de agenda van werkgevers te krijgen.

Want wist je dat 44% van de leidinggevenden en 27% van de directe collega’s niet eens op de hoogte is van de mantelzorgtaken van hun werknemer of collega? Bijvoorbeeld omdat werkende mantelzorgers zich schamen, zich onveilig voelen om dit op hun werk bespreekbaar te maken of omdat zij er niemand mee willen belasten. Terwijl juist begrip en steun van de leidinggevende (en naaste collega’s) voor mantelzorgers heel fijn is en ook positief bijdraagt aan de ervaren balans tussen werk en mantelzorg. Kortom, genoeg te doen voor werkgevers, HR-afdelingen én leidinggevenden binnen een organisatie.

Als mantelzorgmakelaar kan ik binnen organisaties een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid en de acties die daarbij horen. Meer weten? Neem gerust contact op via 06-242 32 936 of plan direct een kennismakingsgesprek in.

Gepubliceerd in ,