Blog mantelzorg afbeelding

Mantelzorg? Nee joh. Dat doe je toch gewoon?

Mantelzorg is vaak iets wat er geleidelijk insluipt. In je leven. Je ouders worden ouder. Eerst deed je af en toe wat boodschappen voor hen of ging je mee naar de huisarts. Voor je het weet is het bijna iedere dag raak en zit je tot over je oren in de ziekenhuisafspraken en regeltaken.

Maar als ik met mantelzorgers praat, zeggen ze vaak ‘nee hoor, ik ben geen mantelzorger’. Sterker nog het idee alleen al roept regelmatig weerstand op. Maar waarom eigenlijk? Om je sterker voor te doen dan je je eigenlijk voelt? Om te ontkennen hoe erg de situatie met je naaste is? Omdat je het moeilijk vindt om over je moeheid of dreigende overbelasting te praten?

Zoveel ballen in de lucht!

Want ja, mantelzorg is vaak zwaar. Zeker als je ook nog een huishouden draaiende moet houden. En op je werk is ook niet iedereen even begripvol. Je moet zoveel ballen in de lucht houden! Soms vraag je je af: ‘En ik nu?’ Want jij zorgt met liefde voor je naaste, maar wie zorgt er voor jou?

Het kan fijn zijn om je verhaal te delen. Dat iemand naar je luistert, zonder oordeel of zonder gelijk met een oplossing klaar te staan. Ben jij mantelzorger, of ken jij mantelzorgers, weet dan dat je bij mij terecht kunt voor een aantal gesprekken om voor jezelf meer ruimte en balans te creëren. Dat levert je ook meer energie op!

November actie

In verband met de Dag van de Mantelzorg krijg je de hele maand korting op een serie van 5 coachsessies. Meer weten, kijk op de speciale actiepagina voor november. Wil je een kennismakingsgesprek inplannen, ga dan naar mijn digitale agenda.