Interim & Projecten

hulp bij je communicatieprojecten

Expert in zorgcommunicatie

Naast (1-op-1) coaching of het aanbieden van online programma’s werk ik regelmatig als communicatieadviseur op interim-basis of voor projecten bij (zorg)organisaties. Dit is vaak gericht op de communicatie rondom veranderingen.

Communicatie speelt altijd een belangrijke rol bij veranderingen. Niet alleen om te informeren, maar ook om een goede dialoog tussen alle relevante in- en/of externe stakeholders op gang te brengen, om betrokkenheid te creëren en veranderingen aan te jagen.

Ik ben beschikbaar voor het aansturen van communicatieprojecten, het maken en uitvoeren van een uitgekiende communicatieaanpak op maat, als tijdelijke kracht op je afdeling of voor het organiseren van evenementen.

Een communicatieaanpak kan zowel intern als extern gericht zijn (of een combinatie van beide). Zelf werk ik het liefst vanuit betrokkenheid en verbinding. Met de mensen met wie ik werk, maar zeker ook met de mensen voor wie ik werk. Voor wie de communicatie bedoeld is:

  • (zorg)medewerkers,
  • inwoners,
  • bewoners, patiënten, cliënten
  • mantelzorgers,
  • vrijwilligers ...

Samen komen we dan tot de beste aanpak voor het communicatievraagstuk van jouw organisatie.

Ik ben resultaatgericht, flexibel en kan snel schakelen. Ik heb ruime ervaring in het sociaal domein en in de zorg. Inmiddels werk ik alweer bijna 20 jaar als zelfstandig communicatieadviseur in zorg en welzijn.

De afgelopen jaren heb ik diverse opdrachten gedaan bij onder andere Vilans, de KNMG, het RIVM, Carinova, de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Invoorzorg!, het NCJ, de BVKZ, de Baalderborg Groep, Stichting ALS Nederland en Waardigheid en trots.

Wat anderen over mij zeggen

Quincy Spier

“Ik heb de samenwerking met Annemieke als zeer prettig ervaren. Ze is accuraat en verliest het belang van haar opdrachtgever geen moment uit het oog. Ze is op de hoogte van de ontwikkelingen in de mediawereld en is een goede sparringpartner die je uitdaagt om campagnes verder te verfijnen.”

Quincy Spier

MiaMedia

Judith de Pagter

“Annemieke Bol en ik hebben in 2007 intensief en heel plezierig met elkaar samengewerkt. Annemieke als coördinator voor de Koninklijke opening in juni 2007 van Domus Medica en ik als projectleider voor dat gebouw dat toen net was opgeleverd. De keuze voor Annemieke was een logische, aangezien zij reeds maanden daarvoor intensief betrokken was geweest bij de communicatie rondom de nieuwbouw van Domus Medica. Annemieke heeft op rustige en besliste wijze de gehele opening vorm gegeven in nauw overleg met de leden van de commissie en het bestuur. Het resultaat mocht er zijn! Er is lang nagepraat over zowel de officiële opening als het open huis voor het personeel en hun gezinsleden. Annemieke is een echte vakvrouw en ik kan haar echt aanbevelen!”

Judith de Pagter

Opening Domus Medica

Referentie-Marie-Antoinette Bäckes

“Annemieke Bol heeft in het programma In voor zorg!, bij de afronding van de Thematranche Welzijn, met verve de verantwoordelijkheid op zich genomen om een E-zine ‘Sociaal werk beweegt’ tot stand te brengen. Ik heb met veel plezier met Annemieke samengewerkt. Annemieke is heel flexibel, werkt hard en legde op een goede, soepele manier verbindingen met iedereen, die een bijdrage aan dit E-zine moest gaan leveren. Het resultaat is prachtig!”

Marie-Antoinette Bäckes

In voor zorg!

“Annemieke is een all round senior communicatieadviseur die met gevoel voor inhoud en vorm zaken in hoog tempo voor elkaar krijgt. Het is plezierig om met haar als collega te werken; ze is betrouwbaar en proactief. Haar expertise op de inzet van sociale media zijn van toegevoegde waarde voor de organisatie.”

Saskia ter Kuile

Communicatiemanager
Vilans

Paul Kramer

‘I worked with Annemieke intensively on several communication campaigns and this was really a joy. Annemieke is straight, honest and willing to listen but also able to give clear direction to marketing and communication campaigns.’

Paul Kramer (Roorda Reclamebureau)

Marketing communicatieprofessional, kiesBeter.nl

Contact

Wil je bespreken hoe ik je kan helpen?