Hart voor mantelzorg

Coach voor (werkende) mantelzorgers en geregistreerd mantelzorgmakelaar. Inzetbaar voor projecten op het gebied van (informele) zorg voor (zorg/welzijns)organisaties en gemeenten (inclusief aanpak voor werkende mantelzorgers).

Jij zorgt voor een naaste - wie zorgt er voor jou?

Ben jij een (werkende) mantelzorger en ervaar je dat je gaandeweg meer overbelast raakt? Ik kan je helpen om de regie en balans weer terug te krijgen. Ook help ik je om een overzicht te krijgen over je regeltaken en kan deze zo nodig voor jou uitvoeren.

Plan vrijblijvend een afspraak direct in mijn agenda ⬇️  of bel/app me op 06-24232936

Ben jij een (werkende) mantelzorger en voel je dat je steeds meer wordt opgeslokt door het zorgen voor je naaste?

Dan ben je bij mij aan het goede adres. Mijn naam is Annemieke Bol, ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorg, mantelzorgmakelaar én mantelzorgcoach. Ik help jou als mantelzorger met overzicht over jouw regeltaken en kan deze in overleg uitvoeren. Daarnaast help ik je om de balans weer terug te vinden en de regie terug te pakken.

Herken je dit?

  • In je leven kan het zomaar gebeuren: je bent aan het zorgen voor een naaste. Het begint bijvoorbeeld met boodschappen doen of een keertje rijden naar het ziekenhuis. Maar gaandeweg komen er steeds meer zorgtaken bij. Je bent mantelzorger geworden.
  • Voor jou is het heel vanzelfsprekend om bijvoorbeeld voor je ouders te zorgen. Zij zorgden immers ook altijd voor jou? Maar ben je daardoor een mantelzorger? Zelf vind je van niet.
  • Het zorgen voor een naaste wordt van lieverlee steeds zwaarder. Een belasting. Eerst heb je het nog niet in de gaten maar naarmate de tijd verstrijkt, voel je het steeds meer. Zeker als je ook nog aan het werk bent en de zorgtaken moet combineren met je baan. En wie zorgt er dan voor jou?
  • Het combineren van zorgtaken met je werk is intensief. Af en toe neem je een dag vrij of meld je je ziek. Je overweegt zelfs om minder te gaan werken of helemaal met je werk te stoppen.
  • Je vindt het lastig om op je werk over je zorgtaken te praten. Er heerst een beetje een sfeer dat mantelzorgen oké is, maar dat het niet ten koste mag gaan van je werk. Dus werk je nog eens extra hard.

Ben je werkgever, leidinggevende of HR-professional?

Worstel jij ook met het 'probleem' van werkende mantelzorgers in jouw organisatie? Hoe hou je ze binnenboord? Hoe kun je hen zo goed mogelijk ondersteunen? Hoe ga je het gesprek aan en formuleer je beleid voor de mantelzorgers binnen de organisatie? Neem contact met me op voor een aanpak op maat!