Doe iets

Wat doe jij met het ‘doe-iets’ principe?

Onlangs las ik ‘De edele kunst van NOT GIVING A FUCK – de tegendraadse aanpak voor een goed leven’ (Mark Manson). Nou denk je misschien HUH? Het lijkt misschien zo maar not giving a fuck is niet hetzelfde als onverschillig zijn. Waar gaat het wel om?
• Choose your battles en maak je niet OVERAL druk om
• Onzekerheid is de basis van vooruitgang en groei, dus twijfel gerust
• Geluk ontstaat door het oplossen van problemen, niet door het vermijden/ontkennen van problemen
• Neem radicaal verantwoordelijkheid voor alles wat zich in je leven voordoet.
• Bedenk jezelf: wat geeft je leven écht betekenis?

Doe iets

Eén van mijn favoriete delen gaat over het ‘doe iets’-principe. Manson had zijn baan opgezegd in 2008 om ondernemer te worden. Tsja dat gaat niet vanzelf natuurlijk en hij schoot in de stress zonder echt in actie te komen. Zo sukkelde dat weken door, tot hij ineens dacht aan zijn wiskundeleraar van de middelbare school: ‘Als je vastzit in een som, blijf er dan niet naar zitten staren. Begin gewoon. Al heb je geen flauw idee wat je aan het doen bent, alleen al het doodeenvoudige feit dat je ermee bezig bent, zorgt ervoor dat de juiste ideeën uiteindelijk vanzelf in je opkomen.’ Zijn mantra werd: ‘Blijf daar niet gewoon zitten. Doe iets. Dan volgen de antwoorden vanzelf’. Wacht niet met in actie te komen tot je geïnspireerd of gemotiveerd bent om iets te doen. Want juist door iets te gaan doen, volgt als bijna vanzelf de volgende actie. En zo raak je in de flow van het ondernemen. Dus actie leidt juist tot motivatie en inspiratie, omdat je vandaar uit weer verder kunt. Een mooi inzicht dat ik uit het boek haalde. En een belangrijke basis als ik met ondernemers aan de slag ga om hun plannen te helpen implementeren.

Hoe zit dat met jou?

• Heb jij moeite om echt in actie te komen of weet je niet waar je moet beginnen om je plannen goed op de rit te krijgen?
• Heb je veel ideeën maar weet je niet goed hoe je dit naar een passend aanbod kunt vertalen?
• Voel jij je onrustig over alles wat je zou willen aanpakken maar kost het je moeite om structuur te krijgen?
• Worstel je ook om aan je zichtbaarheid te werken omdat daar zoveel bij komt kijken?

Hoe fijn zou het zijn als je lekker aan de slag kunt om je plannen te implementeren. Als je daar een duwtje in de rug bij nodig hebt of een stok achter de deur, neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik heb een mooi coachtraject om je te helpen met je zichtbaarheid en het implementeren van je plannen.

KNOP Ja, ik wil graag meer weten (naar contactpagina)

Gepubliceerd in