Communicatie is de spil..

....in de samenwerking met vrijwilligers. Dat was eigenlijk de kern van het verhaal van Anja van Til, vrijwilligerscoördinator bij Ruitersbos. Zij gaf een workshop op de Waardigheid & trots-congresdagen over hoe Ruitersbos omgaat met vrijwilligers, ik deed er verslag van.

Kernwoorden in de aanpak van Ruitersbos zijn: visie, aandacht, samenwerken, communicatie en inzetten op leren en ontwikkelen. De basis is: vrijwilligers zijn van harte welkom! Dat klinkt zo simpel, maar toch zit er een hele wereld achter: zorgen dat vrijwilligers zich welkom en betrokken voelen. Wat moet je daarvoor doen? Voor een groot deel gaat dat over communicatie, de spil waar het om draait als het gaat om de samenwerking met vrijwilligers. Je moet hier continu aan werken.

Ik hoor wel eens van vrijwilligers: 'sommige zorgmedewerkers begroeten ons niet eens'. Daar is dus nog een wereld te winnen. En hoewel dit niet over Ruitersbos gaat, geeft ook Anja aan dat er echt nog wel wat te verbeteren is in de communicatie! Dat is nu precies waarom ik de opleiding Samen naar betere zorg heb ontwikkeld. Om professionals te ondersteunen in de communicatie met vrijwilligers! Wil je meer weten, neem gerust contact met me op!

Laat een reactie achter